בלשכת ההוצאה לפועל נגבים פסקי דין או החלטות של בתי המשפט השונים. בנוסף, נגבים בלשכת ההוצאה לפועל חיובים נוספים שבין אדם לחברו כגון שטרות, משכונים ומשכנתאות.

במסגרת החוק, מוסדרים אמצעי האכיפה השונים בהם ניתן לנקוט כנגד חייבים וביניהם ניתן לקבל נגישות למאגרי מידע הקיימים, הטלת עיקולים, והטלת הגבלות על החייב ועל נכסיו.

גביית פסקי דין

זכייה בפסק-דין לא מבטיחה כי החייב יחזיר לזוכה את הכסף שהוא חייב לו, או יבצע את המעשה שחויב לבצע על ידי בית המשפט.

על מנת לגבות את פסק הדין, על הזוכה לפתוח בהליכי הוצאה לפועל כנגד החייב בדרך של הגשת בקשה לביצוע פסק הדין בכל לשכת הוצאה לפועל שיבחר הזוכה לעשות כן.

לאחר הגשת הבקשה לביצוע פסק הדין, תומצא לחייב "אזהרה" כי עליו למלא את החיוב המוטל עליו, ורק לאחר המצאת "אזהרה" לחייב מתאפשר לזוכה לפעול כנגד החייב בהליכי ההוצאה לפועל העומדים לרשותו על-פי הדין.

הגשת שטרות לביצוע

אדם שבידו שטר או שיק שלא נפרעו, רשאי לפנות להליכי הוצאה לפועל על מנת לממש את השטר או את השיק, כאילו היו השטר או השיק פסק דין שניתן בבית המשפט.

כל סוגי השטרות ניתנים לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל שהמצוי ביותר הוא השיק הבנקאי, שטר הביטחון, שטר חוב וכד'.

בפתיחת תיק הוצאה לפועל לביצוע שטר, יש להקפיד ולשים לב לכל הפרטים המופיעים על השטר שכן, אי הקפדה על ביצוע השטר כראוי עלול להוביל למחיקת בקשת הביצוע.

הגשת משכון ומשכנתא

כאשר אדם אינו מסוגל לפרוע חוב בגין משכון על נכס שבבעלותו או משכנתא על מקרקעין שבבעלותו, רשאי הזוכה להגיש בקשה לביצוע המשכון או המשכנתא בלשכת ההוצאה לפועל.

הליך מימוש המשכנתא או משכון על דירת מגורים הינה הליך מורכב לאור הרגישות הרבה הטמונה בו ומשכך, נקבעו בדין הוראות סוציאליות שנועדו להקל על חייבי משכנתאות המתקשים לעמוד בתשלום המשכנתא החודשי כגון, החובה לספק לחייב סידור חילופי בצורת דירה או כסף כדי להבטיח שהחייב לא יישאר ללא קורת גג.

תביעות על סכום קצוב

ניתן להגיש תביעה על סכום כספי קצוב ישירות ללשכת ההוצאה לפועל מבלי להגיש אותה קודם בבית המשפט, בתנאי שסכום התביעה אינו עולה על 75,000 ₪. על-פי הדין ישנם מספר תנאים אותם צריך לקיים בטרם הגשת תביעה כגון, משלוח מכתב התראה לנתבע והסכם חתום בין הצדדים. לנתבע על-פי תביעה מסוג זה קיימת האפשרות להודיע ללשכת ההוצאה לפועל אם הוא מעוניין כי התביעה תעבור לבירור בבית המשפט על-ידי הגשת התנגדות לתביעה תוך מתן תשומת לב להוראות הדין, שכן, התנגדות זו מועברת לבית המשפט העלול לקבלה או לדחותה.

 

לייעוץ וקביעת פגישה בנושא, השאר פרטיך:

איחוד תיקים וצו תשלומים

אדם שפועלים נגדו נושים רבים ולרשותו מספר תיקי הוצאה לפועל פתוחים כנגדו, לעיתים מוצא את עצמו במצב של חוסר יכולת "להשתלט" על כל חובותיו בו זמנית. לחייב שכזה אשר נתון ללחצים מצד הנושים קיימת האפשרות לשלם לכל נושיו במרוכז על-פי יכולתו האמיתית שתקבע בהתאם לחקירת יכולת שתבחן את יכולתו הכלכלית של החייב.

הפטר מחובות

החל מחודש ספטמבר 2015 ולמשך תקופה של 3 שנים בלבד יכול חייב העומד בתנאים מסוימים להגיש בקשה לקבלת צו "הפטר" מחובותיו בהוצאה לפועל, אשר יביא למחיקת חובותיו במידה ויתקבל.

בשלב הגשת הבקשה על החייב למלא שאלונים על-פי דין, להגיש מסמכים חובה ולדווח על סך חובותיו באופן מלא ככל הניתן שכן אי מילוי הוראות אלו, עלול להביא למחיקת הבקשה. במסגרת הבקשה להפטר, קיימת לנושי החייב האפשרות להתנגד לבקשת החייב ומתן ההפטר נתון לשיקול דעתו של רשם ההוצאה לפועל.

עוד בנושא הוצאה לפועל:

המדריך המלא לזוכה בהוצאה לפועל

פשיטת רגל

חייבים רבים מוצאים את עצמם נאלצים להתמודד עם חובות גבוהים במיוחד וללא יכולת אמתית להסדירם. ברוב המקרים, כנגד אותם חייבים ננקטים הליכי הוצאה לפועל רבים

למאמר המלא >>
המדריך המלא לזוכה בהוצאה לפועל

כונס נכסים

מה זה כונס נכסים ומתי אנחנו צריכים אותו? על פי החוק כונס נכסים יכול להיות עורך דין או רואה חשבון אותו ממנה בית משפט או

למאמר המלא >>

לכל המאמרים בנושא >>

דילוג לתוכן